Siirry pääsisältöön

Viimeiset joulukuvat

Joulusta selvitty ja hyvin syöty;)  
Tänään konvehtikäden lepuutuspäivä, jotta se on iskussa viimeistään Uuden Vuoden aattona. Saattaa vaatia itsekuria, olen sen verran perso suklaalle. Joinakin jouluina saan suklaasta niin tarpeekseni, että suklaanhimo iskee vasta tammikuun lopussa. Tänä vuonna suklaa-ähkyä ei ole tullut...olen syönyt siis aivan liian vähän suklaata tai sitten suklaansietokykyni on kasvanut;)

Valitettavasti joudutte vielä katselemaan jouluisia kuvia, sillä piti testailla uutta kameraa, jonka pukki toi. Tosin olin vihjannut ennen joulua, että kamera olisi kiva. Ja että haluaisin minijärjestelmäkameran enkä mitä tahansa räpsyä;)

 Kun tein pikakierroksen blogeissa, niin on tainnut moni muukin saada kameran. Niin se vaan tämä bloggausharrastus koukuttaa myös tuohon valokuvaukseen;)

Joten nyt on kuvailtu edestä, sivulta, oikealta ja suurinpiirtein jokapuolelta. Harjoiteltu kameran asetetuksia sun muuta. Saa nähdä, tuleeko siitä mitään...Minulla nimittäin menee hermo aina teknisten laitteiden kanssa, jos ei heti ala tapahtumaan...











Jokos teillä puhaltaa uudet tuulet sisustuksen suhteen vai vieläkö mennään joulukoristeilla?

Kommentit

  1. Hyviä kuvia olet räpsinyt uudella kamerallasi ja ihania joulujuttuja siellä onkin näkyvissä:) mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Sitä on itselleen aina niin kriittinen...
      Mukavaa viikonloppua myös sinulle Sari:)

      Poista
  2. Pukki onkin tuonut sinulle tosi ihanan lahjan! :) Hieman alkaa täällä jo joulu tökkimään, ja osan koristeista siirsin jo odottomaan ensi joulua. Ajatukset on jo keväässä :) Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna pukki oli tainnut kuunnella toivettani ja olin vissiin ollut kiltti;)
      Tänään ajattelin kerätä pois osan joulukoristeista. Joulukuusi saa olla Uuden Vuoden päivään asti.
      Kivaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  3. Kauniita kuvia,kyllä loppiaiseen saakka ainakin joitan joulukoristeita pidetään,sellainen perinne.Hyvää loppuvuotta.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Joskus minäkin olen pitänyt joulukuusen loppiaiseen saakka, mutta nykyään se tulee laitettua pois jo Uuden Vuoden päivänä.
      Hyvää loppuvuotta myös sinulle:)

      Poista
  4. Hienon lahjan sait! Minä salaa toivoin lahjakorttia valokuvausliikeeseen, jotta saisin ostettua uuden objektiivin. Sainkin lahjakortin sisustusliikeeseen, no ei huono sekään, vaikkakin tällä hetkellä ei huvita ostaa yhtään mitään. Minulle tulee heti joulun jälkeen samallakertaa sekä kyllästyminen että haikeus joulutavaroita kohtaan. Pidän ne kuitenkin, hieman karsittuna kuitenkin, loppiaiseen saakka. Vietämme silloin tyttären synttäreitä, ainoat perheen synttärit joita vielä vietetään ja on mukavaa kun vieraatkin näkevät joulukoristelut, ettei vaan olleet ihan omaksi iloksi. Mukavaa viikonloppua, minä mietin täällä että mitä ihmettä sitä tänä vuonna leipoisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on sellainen tunne, ettei huvita ostaa mitään. Joten alennusmyynneissä ei ole käyty ja toisaalta en tarvitse mitään. Mutta varmasti kun aurinko alkaa pilkistellä, niin sitten iskee sisustuskärpänen ja haluaisi jotain uutta;)
      Mukavaa viikonloppua sinullekin ja leivonta-iloa:)

      Poista
  5. Kyllähän näin kauniita kuvia jaksaa katsoa!
    Minä tein vuosi sitten tammikuussa suklaalakon....juuri, kun tuntui jo aika helpolta, tulikin joulu ja taas saan aloittaa suklaalakon uudestaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Minä en uskalla aloittaa suklaalakkoa, silloinhan minulla tekee koko ajan mieli suklaata;) Varmaan joku psykologinen juttu...Silloin kun lupaan itselleni, että suklaata saa syödä niin paljon kuin haluaa, niin voin olla ilman suklaata monta viikkoa. Mutta jos teen lakon, suklaa on koko ajan mielessä. Kaiken lisäksi näen silloin unia Fazerin Sinisestä ja Geishasta;)

      Poista
  6. Hienoja kuvia. Joulu sai lähteä meiltä tänään. Tuli mitta täyteen... Minä olen suklaariippuvainen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Minäkin otin enimmän osan koristeista tänään pois. Kyllä nuo koristeet alkoi tökkiä...

      Poista
  7. Ihania kuvia! Joulu on ihanaa aikaa, mutta tuntui jotenkin vapauttavalta ottaa koristeet jo pois ja palata siihen kodin normaaliin lookkiin :)

    http://valkoisiatarinoita.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Se on jännä, miten marraskuussa alkaa sormet syyhyämään, että milloin laittaisi joulukoristeita ja todellakin heti joulun jälkeen ne rupeavat ahdistamaan;)

      Poista
  8. Onnittelut uudesta kamerasta! Ja mikäs näin kivoja kuvia on katsella :)
    Saas tosiaan nähdä kauanko minäkään jaksan näitä joulukoristuksia enää katella...Toisaalta kuusi on vaan niin ihana,että nököttäkööt tuossa vielä joitakin päiviä. On sitten vielä enemmän siivottavaa,kun varistaa oikeen kunnolla :P :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Meillä on muovikuusi, joten neulasia ei pahemmin irtoile. Paitsi kyllä jotain tuostakin irtoilee, muovineulasia, mitä lie..
      Turhaan sitä siivoaa, jos ei ole mitään siivottavaa... Joten jos lattialta löytyy neulasia, niin tietääpähän tekevänsä tarpeellista työtä;)

      Poista
  9. Kiva, kun jätit blogiini käynnistäsi kommentin. :) On aina kiva päästä myös vastavierailulle ja löytää ihania uusia blogeja! Meillä varmasti mennään joulukoristeilla vielä tovi. Jotenkin tuntuu, ettei niistä oo ehtiny tarpeeks vielä nauttia. Toisaalta, ihan hirveesti en ehtinyt koristeita vielä tänä jouluna ripotellakaan ympäri taloa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, kun tulit vastavierailulle blogiini, tervetuloa:)
      Minullakin oli tänä vuonna vähemmän koristeita kuin yleensä. No, saa nähdä miten sitten ensi jouluna;)

      Poista
  10. Täällähän näyttää ihanalta <3 Kiva kun kävit, niin löysin tänne itsekin. Lukijaksi jään tänne ehdottomasti! Joulukoristeilla mennään loppiaiseen asti, paitsi tontut saivat eilen lähdöt... Valoista ja tähdistä en malta mitenkään vielä luopua.

    Ihanaa uuttavuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa lukijaksi:)
      Minäkin ajattelin, että josko jättäisi jotakin valoja...Vielä on niin pimeääkin;)

      Poista
  11. Meillä on vielä joulu, no ainakin loppiaiseen saakka. En vaan raaski luopua vielä kun vasta eilen pääsin joulunvietosta omaa jouluani ihailemaan :) Pakko saada vähän tunnelmoida :)
    Ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
  12. Minäkin olen ruvennut miettimään, pidänkö kuusen loppiaiseen asti...ainakin huomiseen;)
    Ihanaa Uutta Vuotta myös sinulle:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.