Siirry pääsisältöön

Loma mielessä

Onko teillä koskaaan sellaista tunnetta että samat nurkat alkaa ahdistamaan ?
 Tai että kun elämä pyörii samoilla rutiineilla päivästä toiseen?

Eipä silti, 
itse olen sellainen että tykkään rutiineista ja tappavan tylsästä arjesta ;)
Tällä hetkellä kun päivät menee suurinpiirtein työ-koti-kauppa-kotityöt-koiran lenkitys,
 niin pienessä päässä on alkanut tuntumaan että nyt pitäisi saada pientä piristystä arkeen.

Ja siitäpä ajatus sitten lähti.
Tänä vuonna minulla on talviloma, joten ystävän kanssa suunniteltiin lomareissu Riikaan.
Kiva nähdä välillä muutakin kuin nämä samat ympyrät.

Jos teillä on ideoita, mitä Riikassa kannatta tehdä tai mitä nähtävyyksiä katsomassa, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan :)

Pari uutta viherkasvia on taas löytänyt tiensä meille.
Viirivehkasta nappasin yhden lehden maljakkoon.


Tämän anopinkielen löysin talvella Prismasta.

Palmuvehkakin on vielä hengissä talven jäljiltä.
Vielähän se ennättää kuolla ennen kesää...
Minä en oikein luota näihin hortonomin taitoihini ;)

Mieltä piristää huomattavasti nämä valoisammat päivät.
Olen siis selvästi kevät-kesä ihminen :)

Tänään ajattelin vielä käydä kirpparilla,
josko sieltä löytyisi jotain kivaa kaappien täytteeksi ;)

Rennon mukavaa viikonloppua!



Kommentit

  1. Kauniita kuvia!
    Kiva päästä matkalle ja näkemään uusia maisemia!
    Minulla on pari Palmuvehkaa ja ne on kestäviä. Kastelu silloin kuin muistaa.
    Mukavaa perjantai päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Onneksi tuo palmuvehka taitaa olla laiskan kastelijan unelmakukka:)
      Mukavaa perjantaita myös sinulle!

      Poista
  2. Olin vasta itse riikassa viikon.Kävin myös muualla.Kunhan saan kuvat siirrettyä,niin blogiini tulee juttua Riikasta.Siellä on must kohde kansalliskirjasto,upeat näkymät kaupunkiin.Ostoskeskuksia on joitakin,paras ja suurin oli Origo tai Alfa...pitää nimi tarkistaa vielä.Vanha kaupunki näkemisen arvoinen.Hotelleissa monissa Spa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva jos tekisit postauksen Riikasta, niin saisi vähän vinkkiä :)

      Poista
  3. Voi kyllä!! Ja varsinkin näin talvella kun puutarhuri lomailee :D Isäntä päivät duunissa, välillä viikon jossain maankolkassa työmatkalla, lapset koulussa...ja mä täällä pyöritten huonekaluja :D Oikeen ihanaa Riikan matkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tianna!
      Ymmärrän. Minua ahistaisi vielä enemmän jos mies tekisi työreissuja.
      Luettuani sinun kommenttisi, ei minua taida ahistaakaan niin paljon ;)
      Mukavaa viikonloppua♡

      Poista
  4. Riiassa on ihanaa ja oikeasti saat siellä ajan kulumaan vain kävelemään. Jos jää aikaa suosittelen junaretkeä Jurmalaan, jossa on noin 60 000 huvilaa toinen toistaan kauniimpia. Ravintoloina suosittelen Kiplogu Krogs, Carlintongs vai Charlestons ja Lido, kannattaa googlata kaikki. Centris ostoskeskuksessa kuluu aikaa ja siellä luonnonkosmetiikkakauppa Stenders on käymisen arvoinen. Kirkot, Ooppera joka on vanhan kaupungin kupeessa. <3 Riiassa tuli asuttua pari vuotta ja Jurmalassa 2 vuotta, joten ehkä hieman sokea antamaan vinkkejä. :)

    Ihanaa viikonloppua ja haaveilua Riian lomasta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia vinkeistä! Kiva saada "paikallisen" vinkkejä. Kun on asunut paikan päällä, niin varmasti eri tavalla tuntee ja tietää paikat kuin tavan turisti.
      Pitääkin googlettaa nuo mainitsemasi jutut.
      Ihanaa viikonloppua sinullekin♡

      Poista
  5. Kauniita Kuvia. Hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
  6. Kyllä välillä täytyy päästä irti kotikuvioista! Ihanaa, kun on jotain, mitä odottaa.:)
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Matkakuumetta alkaa pikkuhiljaa puskea, kun reissu alkaa lähestyä;)
      Kivaa viikonloppua sinullekin♡

      Poista
  7. Minulle tuttu ja tasapaksu arki on juuri se elämän suola. En kaipaa suuria ylläreitä arkeeni panikkikohtausteni takia. Mutta loma on aina loma ja silloin on ihana päästä vaihtamaan maisemia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tavallisesta arjesta, mutta kerran pari vuodessa on kiva päästä pois tutuista ja turvallisista ympyröistä. En jaksaisi sellaista arkea, etten tietäisi mitä seuraavana päivänä tapahtuu.

      Poista
  8. Tällä hetkellä elämä on niin hektistä täällä että oikeastaan toivoisin sitä tylsää arkea ;) Mutta nyt on vaan painettava töitä koulua ja harrastuksia ja kotihommia jne....Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä tuollaisen hektisen kauden jälkeen varmasti nautii ihan tavan arjesta.
      Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

      Poista
  9. Voi, ihana kun on matka tiedossa. Olen kyllä käynyt siellä, mutta siitä on niin kauan eikä mitään vinkkejä pysty antamaan. Itsekin odottelen lomaa ja irtiottoa, toiseen kotiin, lämpimään:)

    VastaaPoista
  10. Matkailu avartaa. Kesällä kävimme Riikassa ja oli kyllä aivan ihana kaupunki :)

    VastaaPoista
  11. Iloista viikonloppua sinne myös! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.