Siirry pääsisältöön

Maljakko ihanuus


Olen himoinnut tätä Marimekon maljakkoa
ja nyt sitten itsehillintäni petti.
Siis aikuisten oikeesti, ihan tosissani yritin vastustaa kiusausta...

Ennen heikkouteni olivat erilaiset kynttilänjalat, tuikkukupit ja lyhdyt.
Nyt olen todella maltillisesti ostanut uusia kynttiläjuttuja.
Mutta sen tilalle on tullut tämä maljakko-hulluus.
 Vuoden sisään tämä on kolmas maljakko ja joulupukkihan toi Pentikin Vekki-maljakon.
Liittyyköhän tämä jotenkin vanhenemiseen....


Lenkillä muistin Mansikkatilan mailla- blogin Tainan Kukkailottelua-haasteen.
Siispä nappasin mustikanvarpuja uuteen maljakkoon.


Nykyään on pakko kiertää Prisman kukkaosaston kautta.
Sieltä löytyi tämä anopinseiväs.
Ja niinkuin kuvasta näkyy, pitäisi olla helppohoitoinen ;)


Tämä sisustusassari nukahti,
 taas kerran,
 kesken työtehtävien :D
Olisipa itselläkin samanlaiset unenlahjat ;)


Tänään on paistanut aurinko ja samalla satanut räntää.
Rakeitakin tuli jossain vaiheessa.
Ajatella, viikon päästä on jo toukokuu!

Jokos vappusuunnitelmat on lyöty lukkoon?

Mukavaa viikonloppua!



Kommentit

  1. Hauska maljakko!:) Ja tuo anopinseiväs myös! Ihan sama täällä, maljakoita on tullut ostettua. Kun oikein muistelen, olen tainnut ostaa yhden ison ja neljä (!) pientä, joihin mahtuu vain kukka tai kaksi. Pidän hankintoja kuitenkin tarpeellisina, sillä mullahan on aina useammassa maljakossa vähintään oksia, yleensä myös kimpun rippeitä.:) Olen myös myynyt kirpparilla muutaman isomman ja käyttämättömäksi jääneen maljakon pois. Eikös kuulostakin siltä, että ostokset ovat hyvinperusteltuja?;D

    Uskomattomalta tuntuu, että ensi viikolla on vappu! Vaikka sään puolesta vappu kyllä tuntuu jo olevan täällä...Meidät on kutsuttu vappukekkereihin lauantaina, sinne siis suunnataan bataattihamppareita maistamaan.:)
    Kiitos Ellen, kun tulit mukaan Kukkailotteluun!<3 Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka toisaalta tuo maljakko ei ole yhtään minun tyylinen, niin jotenkin se iski. Varmaan hempeä vaaleanpunainen väri ;)
      Sinulla on kyllä hyvät perustelut noille maljakoille ;) Tykkään itsekin nykyään enemmän kukista, joten pitäähän niille olla maljakoita ja tietty mitä enemmän niitä on, niin on valinnanvaraa...
      Teillä kuulostaa olevan tiedossa hauska vappu! Ja ainahan on kivaa, kun on syömistä tiedossa ;) Näin vanhemmalla iällä minulla ainakin on se syöminen on pääasia ;)
      Kiva oli osallistua Kukkailotteluun, tämä oli hauska idea Taina!
      Hyvää viikonloppua :)

      Poista
  2. Kaunis maljakko ja ihana Ruu, kun osaa nauttia ja lepäillä :)
    Tääläki aurinkoista ollu ja nyt täytyy lähteäkin pikku lenkille :)

    Mukavaa iltaa sulle Ellen ja halit Ruulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3
      Reipas sinä! Täällä on sauna lämpiämässä ja blogikierros meneillään ;)
      Mukavaa iltaa sinullekin ja Ru kiittää haleista ;)

      Poista
  3. No mutta kun on niin kaunis ja sopii teille, niin ei ole mikään ihme, että itsehillintä petti. Täällähän se on pettänyt monesti. ;)

    VastaaPoista
  4. Tykkään myös paljon maljakosta! Tosi kaunis!

    VastaaPoista
  5. Kaunis maljakko,ihan outo minulle tuo anopinseiväs.Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minäkään en ollut ennen nähnyt tuota anopinseivästä.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  6. Kaunis muotoilu tuossa Marimekon maljakossa!

    VastaaPoista
  7. Nätti maljakko, ei ihme, että hillintä petti. :) Tuo anopinseiväs on makee ja purkki myös. Tämä huhtikuu on mennyt ihan hujauksessa ja ensi vk.lla jo tosiaan vappu. Toivotaan, että takatalvi ennustukset ei toteudu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minäkään en kaipaa takatalvea. Mutta jos takatalven pitää tulla, niin sitten mahdollisimman pian eikä toukokuun lopulla.

      Poista
  8. Ihana maljakko! Itselläni sama heikkous, kynttiläjalat! Nykyään joudun kotiuttamaan ne salaa, koska meillä kuulema on niitä jo tarpeeksi! Hauska tuo anopinseiväs! Ihan uusi tuttavuus minulle! Hyvää lauantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Meilläkin toimii tuo salaustaktiikka;) Sitten kun mies huomaa, niin voikin sanoa että tämähän on jo vanha juttu...
      Minäkään en ole koskaan aiemmin nähnyt tuota anopinseivästä. Ja hauskasti oli letitetty.
      Hyvää lauantai-iltaa sinullekin:)

      Poista
  9. Tuota maljakkoa ihasteltiin ystäväni kanssa uudessa kauppakeskuksessamme. On se vain uskomattoman kaunis.
    Noi viherkasvit on nyt nousseet oikein kohinalla suosioon. Vielä syksyllä meillä ei ollut ainuttakaan viherkasvia ja nyt niitä on jo neljä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on vaan nuo viherkasvit lisääntyneet. Tosin pari on tainnut jo kuukahtaa eli tasapainossa ollaan;) Aina olen pitänyt enemmän viherkasveista kuin kukkivista.

      Poista
  10. Nätti maljakko ja hauska anopinseiväs. Rapsuja Ruulle!

    VastaaPoista
  11. Kivannäköinen maljakko :) Tuo anopinseiväs onkin ihan uusi juttu :) Minä katselin tänään kaupassa lankaköynnöstä mutta jäi vielä ostamatta....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minä aion ostaa lankaköynnöksen terassille. Viime kesänä oli ja meni pitkälle syksyyn. Sisällä saan tapettua sen alta aika yksikön ;)

      Poista
  12. Vappusuunnitelmat tänään: ystävät kylään ja grillaamista! :) ♥
    Oikein ihanaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinne ihanaa vappua!
      Ps. Teidän vappusuunnitelmat kuulostaa todella hyviltä ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.