Siirry pääsisältöön

Konmaria ja melkein kodinhoitohuone

Niinkuin asiassa kuin asiassa, lämpenen hitaasti uusille vouhotuksille. Niinkuin tähänkin konmaritukseen. Minua on marituksessa kiinnostanut lähinnä tuo vaatekaappien järjestys. 

Yhtenä iltana katsottuani tätä videota vaatteiden pystyviiikkaamisesta, tuli pakottava tarve kokeilla moista. Inspis iski puoli yhdeksän aikaan illalla ja kokeen kohteeksi pääsi miehen t-paidat. Oli siinä ihmettelemistä, kun mies tuli kotiin urheilemasta ja olin viikannut kaikki t-paidat ja innostuksissani myös miehen urheiluvaatteet pystyriveihin lipaston laatikkoon. 

Mikä siinä muuten on, että toisen vaatekaappia on paljon helpompi siivota...Tosin säästin sen Rantarock-paidan vuodelta 1995, jolla on kuulemma tunnearvoa, mutta piilotin sen laatikon perälle, sillä ei sitä voi aikuisten oikeesti pitää julkisella paikalla tai minä en ainakaan halua olla silloin lähettyvillä :D

Seuraavana päivänä siirryin omiin vaatekaappeihini.
Selkä vääränä kannoin noita Orthexin koreja kaupasta kotiin, sillä niitä menee kätevästi kaksi rinnakkain kaapin hyllylle.

Huomaatteko, että on "vähän" raitaa ja harmaata väriä...



Vahingossa tästä tulikin todella toimiva ratkaisu. Pyykkienkuivaus tapahtuu samassa huoneessa kuin missä vaatekaappini ovat. 


Vieressä olevalla työpöydällä on kätevä pystyviikata vaatteet. Korin voi ottaa kaapista pöydälle ja sitten vaatteet voi laittaa korineen päivineen takaisin kaappiin.




Olen aina haaveillut toimivasta kodinhoitohuoneesta. Nythän minulla on melkein sellainen ;)
Ehkä huonetta pitäisi kutsua monitoimihuoneeksi, sillä siellä kuivataan pyykit, blogataan, poljetaan kuntopyörää, säilytetään lukematon määrä urheiluvälineitä, sekä säilytetään vaatteita ja muuta tarpeellista ja tarpeetonta.

Parin viikon kokemuksella voin sanoa, että on todella kätevä ottaa vaatteita käyttöön, kun heti näkee mitä korissa on. Ja myös pysyvät pystyssä, vaikka välistä otan jonkun vaatteen käyttöön.

Oletteko te järjestäneet kaappinne konmarin oppien mukaan?  Vai onko teillä ihan oma järjestystelytekniikka?



Kommentit

  1. Ihania raitajuttuja siellä! Mie en ole sitä konmaria koskaan edes kattonu.
    Kivaa että sait kaiken järjesteltyä, siitä tulee aina niin hyvä mieli :)

    Lepposaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari♡
      Vaatekaappini ovat ikuinen murheenkryyni, mutta jospa tämä olisi ratkaisu. Vielä ovat pysyneet järjestyksessä;)
      Kivaa loppuviikkoa♡♡♡

      Poista
  2. Mä tykkään järjestyksessä olevista vaatekaapeista, mutta en mä ole vielä koskaan tollatavalla pystyyn viikkaillut. Hyvä idea kylläkin.Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!
      Minäkin tykkään, että vaatekaapit olisi järjestyksessä, vaikkakin välillä vähän vaihtelevalla menestyksellä;)
      Kivaa loppuviikkoa♡

      Poista
  3. Tulipa siistiä jälkeä. Tänään just puhuttiin töissä tuosta konmarista ja tuohtuneena vaahtosin että hitto vie osaan siivota kaappini ilman mitään kirjaa mutta sun kuvia ku katsoo niin en mie noin siistejä niistä saa 😂😂😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!
      Ihmettelin itsekin, että muka tuolla opilla saa kaapit siisteiksi. No, on tämä ainakin parempi kuin entinen järjestys;)
      Kivaa loppuviikkoa sinulle♡

      Poista
  4. Kaappien siivous on juuri käynnissä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla olisi vielä pyyhkeet läpikäymättä, sitä inpistä odotellessa;)

      Poista
  5. Hehhee. Minähän siis vannoin ja vakuutin, että mihinkään pystyviikkaushumpuukiin en lähde, mutta niin vaan ihan pienesti päätin tässä taannoin kokeilla ja melkein harmittaa myöntää, että onpahan aika toimiva systeemi. Ei ikinä ennen ole pysyneet vaikkapa nyt huivit ja pipot ja kintaat eteisen vetolaatikoissa niin hyvässä järjestyksessä kuin nyt. Ennen vaan tungin sinne kaiken, mitä mahtuu, mutta nyt on niin helppo valkata, mitä tarvii ja yhtä helppo viikata takaisin.

    Omia T-paitojani en ole lähtenyt viikkaamaan, koska kaikki on valkoisia, joten joutuisin kumminkin aina avaamaan "nyytin" ja katsomaan, mikä niistä kymmenistä (olen koittanut vähentää..) on kyseessä. Pinoista näkee ne paremmin. Ja kaikki nilkkasukat säilön edelleen "perunoina". Joku roti sentään :)

    Mukavaa loppuviikkoa toivotteleen toinen hitaasti lämpiävä



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka♡
      Minäkään en aio viikata pikkuhousuja ja sukat saa olla ihan mytyssä;)
      Yllätyin, että miten hyvin nuo vaatteet pysyvät paikoillaan ja on se kiva kun näkee heti minkä ottaa päälleen. Ja että ne tulee viikattua vielä pyykkäämisen jälkeen ja loppujen lopuksi se on niin helppo homma. Toivotaan, että tämä hurahdus jatkuu minulla loppuelämän:D
      Ihanaa loppuviikkoa♡♡♡

      Poista
  6. Juu ihan omalla tyylillä menen, koska miksi muuttaa täysin toimivaa juttua jonkun hypetyksen vuoksi ;) Kaikki vaatteet on omissa vetukoreissaan ja näen mitä missäkin heti kun katson vaatehuoneeseen. Kodinhoitohuoneeseen ostin nyt kivat pienet korit puhtaille pyykeille, siis jokaiselle oman, jossa nimi ja sillä voi kantaa puhtaat pyykkinsä huoneisiinsa. Lopetin nimittäin pyykkien kantamisen ja sanoin, että voin pestä paikalla olevat pyykit ja viikata puhtaat koreihin, mutta jokainen huolehtikoon itse muut....äitiä hieman laiskottaa ;)

    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu♡
      Jos on toimiva juttu , turha sitä on muuttaa. Itsellä ei ollut niin toimiva, suorastaan oli kaaosmainen, joten tämä uusi tapa on meidän vaatteille parempi.
      Kyllä äitiä saa laiskottaa ja onhan se mukavampi päästä joskus helpommalla;)
      Kivaa perjantai-iltaa♡♡♡

      Poista
  7. Ihana kun vaatekaappi järjestyksessä, meillä se on kyllä välillä sellaisen kaaoksen kourissa että ihan hirvittää:) Osaksi johtuu siitä että meidän kuopus on todellinen vaatteiden suur"vaihtaja"..kouluaamuina käy sellainen ähellys vaatehuoneessa ja sitten lattiat onkin täynnä kokeiltuja vaatemyttyjä "Mä en nyt kerkiä..laitan koulun jälkee ne takasin.." siellähän ne vaatteet sitten söpösti lojuvat lattialla..voi huoh!!:) Suuri onni on kyllä toimiva kodinhoitohuone!! Ihana tuo rantarock-paita:) Mukavaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minä myös harrastin nuorena tuota ahkeraa vaatteiden vaihtoa;) Ja äiti oli mielissään, siis eihän niitä koskaan tullut laitettua takaisin vaatekaappiin. Ainakin kolmet eri vaatteet oli päivän aikana, varmaan enemmänkin...
      Nykyään ei tulisi mieleenkään harrastaa tuota vaatteiden vaihtamisrumbaa, paitsi silloin kun pitää lähteä johonkin, esim. pikkujoulut, kun taaskaan ei ole mitään päällepantavaa:D
      Kivaa helmikuuta sinulle♡

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.