Siirry pääsisältöön

Kesäinen kukkakimppu

Muutama viikko takaperin sain päähänpinttymän vihreä-valkoisesta kukkakimpusta.
Mars kukkakauppaan ja sieltä lähdin onnellisena kotiin kimppu kainalossa.

Aurinkokin alkoi paistaa sopivasti ja tuosta kimpusta tulikin mieleen kesäiset ojanpientareet.
Laitoin vielä tuulen katkomia koivunoksia kimpun sekaan.



Facebookissa törmäsin muuten tälläiseen mielenkiintoiseen juttuun: 
Itse asiakkaana ei tule mietittyä tälläisiä juttuja, mutta jotka yrittäjälle ovat todella tärkeitä yrittämisen kannalta. 

Itsekin voisin käydä useammin oikeassa kukkakaupassa ja tukea paikallista kukkakauppa-yrittäjää kuin ostaa kukat marketista. Jos ei nyt ihan joka viikko, niin kerran pari kuukaudessa voisi hakea viikonloppukukat pienestä kukkakaupasta.





Tälläinen on tämän viikon Kukkailottelu.

Viime viikolla oli haipakkaa joka suuntaan: meillä alkoi putkiremppa, viikonloppuna lähdettiin Helsinkiin, sitten takaisin putkirempan keskelle ja sain ilokseni vielä karmean flunssan. Onneksi tuo remppa on nyt ohi ja suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin. Vielä kun saisi tämän flunssan häädettyä, sillä olo on todella väsynyt ja aikaansaamaton. Pikkuhiljaa olen saanut siivottua ja järjesteltyä paikkoja putkirempan jäljiltä.

Mutta nyt puuron keittoon, sillä kohta kuulemma alkaa naisten viesti ja silloin on oltava silmät tarkkana tv:n ääressä.


Kivaa viikonloppua<3


Kommentit

  1. Kaunis kimppu!
    Hyvää viikonloppua!💕

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihana kimppu! Kukkakaupassa on kiva käydä. Valikoima on kivempi kuin marketissa ja saa valita kimppuunsa juuri niitä omia lempparikukkia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minulle käy aina kukkakaupassa niin, että on vaikea valita kukkia, kun on ihan liikaa valikoimaa. Mutta se on vain positiivinen ongelma;)
      Kivaa viikonloppua♡

      Poista
  3. Ihana kimppu, mukavaa lauantai iltaa ja viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  4. Todella ihastuttava, herkkä kimppu. Mutta tuo maljakko <3 härre gyyd miten upea. Heti tuli sellainen "pakko saada toi" fiilis kun sen huomasin. Kuuluuks toi nahkasomiste siihen vai oletko itse sen tuunannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!
      Maljakko on Annon mallistoa ja ostin sen Anttilan loppuunmyynnistä. Nahkasomiste kuuluu siihen, tällä kertaa en ole tuunaillu;) Olen kyllä tykännyt tosi paljon tuosta maljakosta.

      Poista
  5. Todella kauniit kuvat ihanasta kimpusta - sinulla onkin ihana blogi <3

    Ronja

    VastaaPoista
  6. Ihana kimppu! Mä luin myös saman jutun facebookista..yritän silloin tällöin käydä pienissä kukkakaupoissa mutta hyvin usein Lidl tarttuu kukkakimppu mukaan..hinta niin edullinen! ja kukat hyviä. Mukavaa alkavaa viikkoa☀️💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!
      Paljon helpompi se on ostaa kukkia marketeista samalla kun käy ruokaostoksilla.
      Mukavaa viikkoa sinullekin♡

      Poista
  7. Tosi kaunis kimppu ja ihana myös tuo maljakko! Toivottavasti sun tauti helpottaa, mullakin vielä viikon takaisen flunssan rippeitä. Voimia uuteen työviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!
      Minulla on tämä tauti kestänyt melkein kaksi viikkoa. Toivotaan, että alkaisi olemaan loppusuoralla:)

      Poista
  8. Ihanat kukat. Paranemista sinulle. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  9. Ainakin minä jaoin tuon postauksen kukkien hinnasta. Luin sen Floristien ryhmässä ja pistin jakoon, koska olimme juuri puhuneet siitä koulussa ja näissä blogeissa on monesti 'siunailtu' kukkakauppojen hintoja. Olin miettinyt, että kirjoittaisin itse postauksen aiheesta, mutta onneksi näin tuon ja laitoin jakoon, ja sinä jatkoit ketjua <3
    Vihreä ja valkoinen on klassinen yhdistelmä ja kauniin kimpun olet saanut <3
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu♡
      Tuo postaus sai kyllä ajattelemaan asiaa yrittäjän kannalta. Minulla ei ole tullut ajateltua että miksi ne kukat maksaa enemmän, mutta tässä jutussa oli hyvin selitetty perusteita kukkien hinnoille. Tämä postaus avasi minunkin silmät ja aion jatkossa käydä useammin oikeassa kukkakaupassa.
      Mukavaa viikkoa sinulle ja tsemppiä opiskeluihin♡♡♡

      Poista
  10. Aivan ihana kimppu!<3 Valko-vihreä ei petä koskaan!:)
    Mistä tulikin mieleen, että valkoisen helmihyasintit ois aika jees...Kohtahan sitä voi ryhtyä pääsiäisen odotteluun ja kaikkiin sen kukkiin.;D
    Loistoviikkoa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina♡
      Minäkin odotan valkoisia helmihyasintteja;) Vielä ei ole näkynyt kaupoissa...
      Kivaa loppuviikkoa♡♡♡

      Poista
  11. Nätti kimppu! Meillä on samanlainen kirstupöytä! :)

    VastaaPoista
  12. Kaunis on kimppusi - herkkä ja ihana kuin kesä.

    VastaaPoista
  13. Kivan näköinen kesäinen kimppu! Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  14. Voi itku tuota flunssaa ja toivottavasti sait viime yönä nukuttua ja voihan vielä päälle putkiremppa! Mutta kimppu on mitä kaunein ja herkin. Ihanaa viikonloppua ja parane pian <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia<3
      Poskiontelotulehduskin iski päälle. Onneksi sain siihen lääkekuurin, josko nyt alkaisi helpottamaan....
      Viime yönä muuten sain nukuttua hyvin ;)
      Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.