Siirry pääsisältöön

Maljakkoasetelma ja vihreät krysanteemit

Minäkin päätin kokeilla tuollaista trendikästä maljakko-asetelmaa.
Materiaalista ei ollut kyllä puutetta. Päinvastoin, valikoimaa oli ehkä liikaakin. Siinäpä sitten miettimistä, mitkä värit ja muodot sopii yhteen.


Aika hillitty tästä tuli, etten sanoisi jopa tylsä. 
Mutta minut tuntien, ei kaapeistakaan löydy värikkäitä maljakoita. 
Tuo Marimekon maljakko on aina yleensä esillä jossakin ja oikeastaan taidan tykätä siitä enemmän tyhjänä. Jännä juttu, sillä aiemmin tyhjät maljakot oli kaapissa säilytyksessä eikä todellakaan tullut mieleenkään laittaa niitä esille ilman kukkia. 


Neilikkakimpun ostin Prismasta ja se oli todellakin kestävä. Ainakin pari viikkoa sain nauttia sen kukista, lopussa suorastaan aloin jo toivomaan, että kimppu voisi nuukahtaa.
Se on tuo naisen mieli...


Tällä hetkellä kukissa olen jumittunut vihreään väriin.
Ihmeellistä tälläiselle valkoisen ja vaaleanpunaisten kukkien ystävälle.



Tuo Kastehelmi-purkki on myös kaunis maljakkona.
Täytyykin käyttää sitä enemmän tuossa tarkoituksessa.



Tälläinen Kukkailottelu tällä viikolla.

Kevät on vihdoinkin päässyt kunnolla vauhtiin ja pientä vihreyttäkin alkaa olla näkyvissä. Orvokkejakin jo katselin, mutta jäivät vielä kauppaan. Viime vuonna taisin vapun aikaan ostaa ensimmäiset orvokit. Luulenpa, että ensi viikonloppuna on pakko saada edes yksi orvokki tuohon terassin harmauteen. Ja siitähän se sitten lähtee mopo käsistä ;)

Mukavaa viikonloppua<3


Kommentit

  1. Flower maljakko on ihana.Esillä meillä kesät talvet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on minunkin suosikkimaljakko ja niin kaunis tyhjänäkin.

      Poista
  2. Söpöt krysanteemit! Multa lähti mopo jo tänään - ostin orvokkeja, oli ihan pakko :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Saattaa olla, että jos erehdyn menemään puutarhaosastolle niin se menoa. Tuntuu, että joka vuosi pitää ostaa orvokit aiemmin. Jos saisin sinnitteltyä edes vappuun asti...
      Kivaa sunnuntaita:)

      Poista
  3. Kaunis maljakko asetelma ja nättiä on nuo vihreätkin kukat.
    Täälläkin lumi saanut kyytiä vaikka vieläkin sitä kyllä on vaikka muille jakaa!
    Hyvää viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Täälläkin vielä lunta riittää eikä vappuna taida päästä haravoimaan niinkuin yleensä. Mutta jospa ennen juhannusta...
      Ihanaa sunnuntaita♡

      Poista
  4. Ihanat kuvat❤ Oikein kaunis asetelma! Leppoisaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
  5. Neilikat on ihan parhaita! Meillä on sulanut pihasta lumi aivan silmissä. Nyt sen eron oikein huomaa, kun käy kotona vain joka toinen viikonloppu. Pitäisiköhän sitä itsekin vappuviikonloppuna jo katsella sillä silmällä Prisman kesäkukkavalikoimaa...... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään, että neilikat on noin sitkeitä. Mutta onpahan pitempi ilo;)
      Yritän hillitä vielä itseni, enkä mene puutarhaosastolle. Saa nähdä, miten käy. Todennäköisesti olen viimeistään ensi viikonloppuna kukkasia pyörittelemässä ja niitä kotiin kantamassa;)

      Poista
  6. Todellakin miksi piilottaa maljakot kaappiin? Meillä ne on lasiovien takana ja miestä huvittaa kun aina seison kukkapuska kädessä ovien edessä ja pähkäilen mikä olisi sopiva ;) i kukille kelpaa ihan mikä kippo tahansa ;) Ihanaa kevään jatkoa täältä harmaudesta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu♡
      Minä aina jumiudun tiettyyn maljakkoon ja sitä sitten käytetään vaikka voisihan sitä käyttää aina eri maljakkoa. Nyt olen päättänyt, ettei saa käyttää samaa maljakkoa kahta kertaa peräkkäin.
      Eilinen oli todella harmaa päivä, mutta tänään on jo aurinko vähän näyttäytynyt.
      Ihanaa sunnuntaita♡♡♡

      Poista
  7. Kauniin väriset krysanteemit. Tuo hailakan vihreä on niin keväisen raikas! Tuo maljakkokin on ihana ja ymmärrän hyvin, että pidät sitä esillä myös tyhjänä. Mulla on yksi vihreä maljakko, joka myös seisoo esillä tyhjilläänkin. Vaikka sen muoto ei ole erityinen, siinä säkenöi väri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tykkään tuosta muodosta ja värikin on kiva. Vaikka mietin ensin, että otanko tuon maljakon kirkkaan värisenä, niin onneksi kuitenkin päädyin tuohon väriin.

      Poista
  8. Tykkään tosi paljon tosta Marimekon maljakosta! Olen harkinnut samanlaisen hankintaa. :D

    VastaaPoista
  9. Tuohan onkin kiva idea laittaa maljakoita asetelmaksi.
    Näyttää hyvältä!
    Neilikat on kyllä tosi kestäviä kukkia. Söpösiä nuo vihreätkin kukkaset.
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Itsekin yllätyin, kun ostin nuo vihreät krysanteemit. Voihan sitä ostaa muunkin värisiä kukkia kuin valkoisia tai vaaleanpunaisia ;)
      Kivaa viikkoa<3

      Poista
  10. Aivan ihana väripari tuo vihreä ja harmaa!<3 Mulla on nyt vaan ihan hirveä vihreän kaipuu, vaikka maa alkaa jo olla sula, on aika ankeaa...ruskeaa ja likaisen vihreää. Mut ihanaa aikaa silti!:)
    Maljakkoasetelma näyttää oikein hyvältä mun silmiini! Olen tuota Marimekon Flower-maljakkoa käynyt välillä hypistelemässä, kyllä kai se jossain vaiheessa on pakko hankkia, jos vain osaisi päättää, minkä värisenä.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina!
      Huomasin vasta noissa kuvissa, että tuo harmaa ja vihreä sopivat todella hyvin yhteen.
      Meillä ei vielä puhettakaan että pääsisi pihaa haravoimaan. Yleensä vappupäivä on ollut haravan heilutuspäivä. No ehkä se on tänä vuonna helatorstai....
      Meinasin ostaa kirkkaana tuon maljakon, mutta onneksi kuitenkin otin vaaleanpunaisen :)

      Poista
  11. Ihana asetelma, kiva idea tehdä maljakoista. Keväisen vihreät kukat. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.