Siirry pääsisältöön

Huh hellettä ja vieläpä toukokuussa

Onpas ollut suorastaan helteinen helatorstai-viikonloppu.
Niinpä olenkin nauttinut täysillä lämmöstä ja vapaapäivistä. Tosin ikkunat on edelleen pesemättä, mutta en halua tuhlata ikkunanapesuun näitä kauniita kesäisiä päiviä. Luulisin, tai luulen tietäväni, että Suomen kesässä on myös niitä huonompia ilmoja, jolloin itseään voi viihdyttää vaikkapa sitten niitä ikkunoita pesemällä ;)

Hetihän se alkoi sormia syyhyttämään, että pitäisi laittaa tuota terassia kesäkuntoon. Parit viherkasvit siirsinkin jo ulos ja kesäkukkia olen ostanut vielä maltilla, yhden orvokkiamppelin ja hortensian.



Äitini on kasvattanut näitä onnenapiloita ja toi myös minulle yhden. 
Aiemmin en tykännyt tälläisistä punertavista viherkasveista, mutta nyt tuo on ihan lemppari.





Melkein meinasi unohtua tämän viikon Kukkailottelu, sillä neljässä päivässä ehtii nollata pään totaalisesti ja olla täysin ulalla viikonpäivistä.


Tässä loppuun vielä kuva, jota ei varmasti kovin monesti tulla näkemään. 
( Varoitus: Älkää järkyttykö valkoisista sääristä...)
Eli meikäläinen aamulenkillä capreissa ja polulla oli vielä lunta. Toisin sanoen todella lämmin keli, kun tätäkään vilukissaa ei palellut.



Ihanaa Äitienpäivän iltaa 
ja aurinkoista uutta viikkoa<3


Kommentit

  1. Niin nättiä siellä teillä! Täällä Helsingissä on ollut suorastaan helle! itse asun meren lähellä joten pikkuisen vilpoisampaa. Ihana pakkaus tuo koiruli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Täälläkin on ollut todella lämmintä. Jopa järven rannalla pystyi olemaan shortseissa ja topissa, vaikka oli vielä jäälauttoja. Sanoisin, että on ollut paljon lämpimämpää kuin juhannuksena:)

      Poista
  2. Oikein ihanaa äitienpäivän iltaa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Voi sua!:))) Ei nuo ole valkoiset sääret!:P Tuolla lailla kun lenkkeilet tulevalla viikollakin, niin johan alkaa sääret vaihtaa väriä.:)
    Miten ihanaa laittaa terassijuttuja, ja tämä lämpö!<3 Ihan kesältä tuntuu, joten mun mielestä se on. Mietin, että miten ihmeessä saamme lapset vielä koulussa viihtymään kolme viikkoa?!:D

    p.s: Ainakaan vielä et ollut muistanut linkittää postausta, toivottavasti ehdit sen tekemään ennen linkin sulkeutumista...Mutta IHANAA, että sulla on ollut kunnon lomanen.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että sääret saisi edes vähän väriä;)

      Minustakin tuntuu ihan kesältä vaikka ollaan vasta toukokuussa. Mutta en valita, on kiva touhuilla ulkona ja nauttia terassilla kauniista päivistä. Voi olla, että lapsilla tekee tiukkaa koulussa, kun pitäisi vielä opiskella ja ulkona on ihan kesä.

      Linkitin kyllä postauksen, mutta se ei näköjään ole onnistunut. Ja enkä älynnyt tarkistaa, kun oli kiire pihalle;)

      Ihanan aurinkoista ja lämpöistä viikkoa♡

      Poista
  4. Kiitos samoin♥ Oho siellä on vielä lunta, täällä etenee kevät ihan hurjaa vauhtia. Oli kyllä aivan upea päivä tänään ja niin lämmin...ah:) Ihania kuvia ja tuo teidän koiruli on sitten suloinen:)♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♡
      Takapihalla on enää hiukkasen lunta, kyllä tämä lämpö on onneksi tehnyt tehtävänsä;) Tänään taisi tulla lämpöennätys, mittari näyttti +27😀
      Ihanan aurinkoista viikkoa☀️☀️☀️

      Poista
  5. Kaunis Hortensia ja tuo onnenapila näyttää kivalta kasvilta.
    Hyvää alkavaa viikkoa!❤️🌸

    VastaaPoista
  6. Mukavaa ja niin tervetullutta tämä lämpö! Täällä meilläkin asti siitä on saanut nauttia ja vielä lupailtiin samanlaista viikkoa aivan huippua! Täälläkin laiteltu jo terasseja, kukkia en vain vielä ole hakenut, orvokkeja ajattelin pian ostaa, nehän kestää kylmempääkin, jos sattuu tulemaan?

    Ihana Ruu siellä ja kivalta näyttää sinun parveke <3
    Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      On siis ollut aivan upeaa, kun on ollut näin lämmintä. Ja innolla odotan tätä uutta viikkoa, sekin näyttää uskomattoman lämpimältä.

      Kävin taas tänään katselemassa kukkia, mutta onneksi valikoima oli suppea, joten kauppaan jäi😉

      Ihanan aurinkoista ja lämpöistä viikkoa☀️☀️☀️

      Poista
  7. Ihan on menty samoilla fiiliksillä täälläkin. Neljä päivää ihan pihalla, ja tuntui, että tuli kyllä tarpeeseen. Ja jos ihan rehellinen olen, niin ei hirveästi olis tänäänkään kiinnostanut lähteä töihin, mutta jotenkin näillä keleillä pääsee illallakin vielä sellaseen lomafiilikseen.
    Auringolla on kyllä niin iso merkitys.

    Ja juu. Eipä erota meikäläisenkään sääriä lumesta juurikaan :).

    Kaikkea hyvää sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♡
      Täytyy myöntää, että oli kyllä kiire töistä kotiin ja äkkiä ulos😉 Mutta kun mittari näytti +27, niin en heti kiirehtinytkään ulos, sillä tämä meidän pieni piha oli järkyttävän kuuma. Mutta nyt illalla tässä terassilla on mukava istuskella. Mutta toisaalta jos nyt vähän viilenee, niin ei harmita, sillä vain pakolliset sisätyöt on kiinnostaneet...

      Aurinkoa ja lämpöä viikkoosi Annukka☀️💕☀️

      Poista
  8. Nyt on kyllä ollut niin mahtavat ilmat, että ulkona on tullut päivät melkein vietettyä. Töissä meillä ikkunalaudalla oli kerran kanssa tuo samainen kukka. Ihania pieniä hentoja kukkasia teki.
    Hauska tuo lumikuva! :)
    Kivaa viikkoa sinne sinulle ja suloiselle assarillesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Aiemmin en tiennytkään että tuokin kukka kukkii, mutta viime kesänä oli samanlainen ja se yllätti kukilla:)

      Aurinkoista viikkoa☀️☀️☀️

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.