Siirry pääsisältöön

Tervetuloa kevät ja kesä: Terassin kesä

Tämä kuukausi on tuntunut enemmän heinäkuulta kuin toukokuulta.
Mutta en valita, en todellakaan.
Aamuvarhaisella töihin ajellessa läpi kesäisen ja kauniin suomalaisen maalaismaiseman, sielu lepää.  Tuolloin unohtaa ne paukkupakkaset ja syksypimeät.
Tuona hetkenä sitä on onnellinen että on syntynyt  Suomeen.
Sitä miettii, että mikäpä tässä ollessa, kun saa nauttia tästä vehreydestä ja linnunlaulusta. Alkaisipa Suomen kesä aina toukokuun alussa.


Kesäisistä ilmoista johtuen, terassia on sisustettu kesäolohuoneeksi ja muutama kesäkukkakin on hankittu. Toisin sanoen,  paljon on vietetty aikaa pihalla, ja mukavahan se ollut lämpiminä päivinä melkein asua pihalla ja ihmetellä miten nopeasti kaikki kasvaa ja vihertää.

Terassi on meille tärkeä oleskelutila kesäisin. Siellä voi vaan istuskella ja nauttia kauniista kesäpäivistä. Iltaisin on siellä on myös mukava rauhoittua työpäivän jälkeen.

Terassille en ole ostanut mitään uutta, paitsi jos ei lasketa muutamaa kukkaa ja ruukkua tuolle verililjapuulle. Myös äitini on kasvattanut ja tuonut minulle pari uutta viherkasvia.

Innostuin viime kesänä toden teolla siirtämään huonekasveja terassille. Ja kasvit kyllä viihtyivät tuossa todella hyvin. Saniaisen onnistun tappamaan sisällä alta aikayksikön. Saa nähdä miten nyt käy, kun se asustelee terassilla.







Lämpimän päivän kunniaksi halusin juoda muutakin kuin pelkkää vissyä.
Tunnetusti kärsivällisyyteni ei riitä mihinkään pipertämiseen ruoanlaitossa tai leipomisessa, joten tästäkin tuli melko yksinkertainen juoma.

Tähän hellepäivän juomaan laitoin:
mansikkamehua ja sitruunavissyä (puolet ja puolet)
pakastemansikoita
No, tulihan tähän peräti kaksi muuta ainesosaa vissyn lisäksi ;)



Tämä postaus kuului Blogisisarten postaussarjaan  Tervetuloa kevät ja kesä.
Eilispäivän postaus löytyy Kahden talon väkeä-blogista ja huominen postaus Tsajut-blogista.

Toivotaan vielä paljon lämpimiä kesäpäiviä ja nautitaan täysillä!

Aurinkoisia päiviä viikkoonne<3


Kommentit

  1. Tulipa hyvä mieli tästä postauksesta. Oikein odotan pääseväni pihalle ja terassille istuskelemaan taas. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin kivalle siellä!
    Täälläkin on takapihalla tullut vietettyä paljon aikaa.
    Ihanat säät hellivät nyt.
    Suloiset varvastossut. Tykkäisin! <3
    Kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Toivotaan, että nämä lämpimät säät jatkuvat koko kesän ja varvastossuille olisi käyttöä;)
      Kivaa viikkoa♡

      Poista
  3. Kivalta näyttää kesäinen terassi siellä ja hyvin sopivat viherkasvit tuonne.
    Toivotaan, että aurinkoisia päiviä riittää!
    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari♡
      Pari päivää näyttäisi täällä olevan viileämpää, mutta viikonlopuksi pitäisi lämmetä:)
      Mukavaa viikkoa♡♡♡

      Poista
  4. Terassin on meilläkin kesäisin yksi ylimääräinen huone. Itse vietän siellä todella ison aikaa vuorokaudesta ja muutamana kesänä ollaan nukuttukin siellä pojan kanssa vaikkei meillä edes ole mitään lasituksia, vuorattiin vain reunukset pyyhkeillä ja lakanoilla, aah että oli ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen kuumana kesäyönä miettinyt, että ulkona olisi varmaan viilempi nukkua. Pitäisikö kokeilla terassilla nukkumista...olen niin vainoharhainen, että saattaisi olla, että jäisi nukkumatta😄

      Poista
  5. Onpa viihtyisä terassi <3. Ihan kuin sisätila konsanaan, vaikka ulkona onkin.

    Ikkunalaudalla olevia ruukkuja vaan mietin, että onko sulla niitten alla joku liukueste vai oletko ihan vaan komentanut ne pysymään paikallaan :D.

    PS. Mua alkaa aina vaan enemmän ja enemmän houkuttaa toi Verililja, vaikka niin olin vähän aikaa sitten sitä mieltä, että juuei mitään punalehtisiä kasveja. Vannomatta paras vissiin...

    Iloista mieltä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka♡

      Olen vaan komentanut ruukkuja pysymään paikoillaan...siis minä kun jyrähdän, niin kukkaruukutkin pysyy ojennuksessa😄 Olen muuten itsekin ihmetellyt, että miten pysyvät noin hyvin paikollaan ilman mitään virityksiä...

      Joo, ei kannata vannoa mitään..Minuakaan ei nuo punalehtiset säväyttänyt, tuli vaan mummola mieleen. Mutta tällä hetkellä ne on kuuminta hottia tässä huushollissa😉

      Ihanaa viikkoa♡♡♡

      Poista
  6. Viihtyisä terassi teillä! Kyllä siellä kelpaa istuskella. Ihanat säät ovat olleet🙂 Mukavaa viikon jatkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tänään on ollut viileämpi päivä, ja heti on tullut mieleen että tässäkö tämä kesä sitten oli... Onneksi tuleva viikonloppu näyttää lämpimältä ;)
      Kivaa loppuviikkoa<3

      Poista
  7. Ihana terassi, kyllä tuolla passaa viettää lämpimiä kesäpäiviä :)

    VastaaPoista
  8. On kyllä tervetullut kesäkuu ja kaikki on niin vihreää ympärillä, että mikäs tässä ollessa. Lomakin alkoi juuri ja kelloa ei tarvitse koko ajan katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sinulla on asiat hyvällä mallilla kun loma on edessäpäin ;) Se on kyllä lomalla parasta, että saa elää ilman aikatauluja :)
      Ihania lomapäiviä sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.