Siirry pääsisältöön

Löytöjä rompepäiviltä

Parit rompetorit on kierretty kesän aikana ja parit löydötkin tein. Vaikka olen heikkona vanhoihin aarteisiin,  jotenkin sitä etsii niin kriittisellä silmällä, että löydöt jäävät melko minimaalisiksi. Toisaalta en tarvitse enää yhtään Riihimäenlasin lasipurkkia, joten nekin tulee kierrettyä aika kaukaa. Mutta vanhat peltipurkit ovat alkaneet kiinnostamaan...

Tälläisen vanhan Fazerin laatikon bongasin yhdeltä papparaiselta, joka oli täyttänyt sen vanhoilla, ruosteisilla työkaluilla. Laatikko kustansi 5 euroa ja mielestäni se oli ihan kohtuuhintainen. 

Kun näin laatikon, ajattelin heti, että siinäpä oiva paikka kaktukselle, jonka aiemmin kesällä ostin lähikaupasta.


Tällä viikolla on tälläinen piikikäs Kukkailottelu.



Toisella reissulla löysin sattumalta nämä vanhat lasten suksisauvat. Nämä nähtyäni näin silmissäni jo jouluiset asetelmat, joihin näitä voisi käyttää. Että hyvissä ajoin jouluun täällä valmistaudutaan :D
Nämä olivat myös edulliset, 5 euroa.



Löytöihini olen erittäin tyytyväinen. Vielä kun joskus löytäisi vanhat lasten sukset.

Olisiko tässä uusi hiihtäjälupaus Suomen maajoukkueeseen...

Ilma on vähän viilennyt ja onkin ollut mukava puuhastella sisällä. Joku ihme järjestelykärpänen on puraissut ja pitäisi saada jokaikinen kaappi ja kaapin nurkka järjesteltyä. Vimma varmaan johtuu siitä, että kesällä tuli panostettua enemmän hetkessä elämiseen ja ulkona olemiseen eikä sisätiloissa tullut paljon katseltua ympärilleen. Toisaalta on onni, että syksy tulee, niin hommat sisällä alkaa kiinnostamaan.

Mukavaa uutta viikkoa<3


Kommentit

  1. Oi, miten kivat löydöt!:) Mullakin on ajatus laittaa taannoin face-kirpparilta ostamani kaktukset yhteen pakettiin. Mahdollisesti siihen Ikean kasvariin, jonka silloin pari vuotta sitten Kajaanista ostin. Ehkä voisinkin tänään vähän testata...Kiitos Inspiksestä!<3
    Noista sauvoista tulee lapsuus mieleen.<3 Tuollaiset ne taisi olla silloin 70-luvun alussa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina<3

      Kivaa, että välillä minunkin ideat tuovat sinulle inspistä, kun yleensä se on toisinpäin, monen monta inspistä olen sinun postauksista saanut!

      Minulla oli ekaluokalla tuollaiset ja hävetti niin maan perusteellisesti, kun muilla oli sellaiset hienot lasikuitusauvat. No, sitten minäkin sain hienommat sauvat, mutta siitä huolimatta hiihto ei oikein kulkenut :D

      Poista
  2. Sauvat näyttää olevan ihan identtiset mun lapsuusaikaisten (elikkäs siis melko tuoreiden..) hiihtimieni kanssa :D. Alkoi ihan harmittaa, että on tullut aikanaan heitettyä pois. Vai lienevätkö menneet paljosta hiihtämisestä niin huonoon kuntoon, ettei jäänyt enää mitään säästettävää. Sitä kun tosiaan niihin aikoihin hiihdettiin kesät-talvet ;)

    Meidän loma oli lopulta niin jotenkin hektinen, helteinen ja lyhyt, että jäi se tapaamisen järjestäminen, joka mua harmitti jo valmiiksi, mutta päätin, että luotan siihen, että jonain päivänä sitten. Jos talvella tullaan, niin voidaan mennä vaikka yhdessä hiihtämään, kun sulla on noi sauvatkin :D.

    Kaikkea hyvää ja terkut assarille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka<3

      Minä en halunnut nähdäkään tuollaisia aataminaikaisia sauvoja ja suksia. Vaikka tosiaankin hiihdettiin kesät talvet, niin ei meikäläisestä hiihtäjää tullut. Kasvoi vaan se inho hiihtoa kohtaan. Mutta kyllä voisin nykyään hiihtää keväthangilla hissuksiin;)

      Ajattelinkin, että teillä varmaan pitää kiirettä, joten ei tullut mieleenkään ahdistella sinua. Ei oteta noista treffeistä stressiä, tavataan sitten kun ehditään. Ja pliis, sitten jotain muuta kuin hiihtämistä ;)

      Ihanaa viikon jatkoa sinulle<3<3<3

      Poista
  3. Upeita ja hauskoja löytöjä olet tehnyt!
    Toisinaan kirpparilla käy juuri sopivaan aikaan.
    Kivaa uutta viikkoa Ellen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!

      Joskus sitä käy tuuri noilla kirppareilla;)

      Ihanaa viikkoa sinulle<3<3<3

      Poista
  4. Hienot löydöt!
    Ihanaa, kun syksy tulee.
    Niin kiva alkaa kotia laittamaan syksyisemmäksi.

    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Onhan se mukava puuhastella sisällä ja laittaa kotia syyskuntoon. Ja poltella niitä kynttilöitä ;)

      Kivaa viikkoa<3

      Poista
  5. Kivoja löytöjä! :)
    Tiiätkös, tänään töissä olin kanssa jo hetken joulutunnelmissa, että täällä kanssa joulu vilahtelee mielessä. Parempi olla ajoissa, kuin myöhässä! ;)

    Huomaa kyllä, kun ilmat on viilenneet, niin pikku hiljaa alkaa kotiakin katsoa taas sillä silmällä, että jotain mukavaa olisi kiva jo laitella syksyn piristyksesksi.

    Niin suloinen hiihtäjälupaus tuo assari! <3

    Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ostin jo muuten ekan joululahjan, kun sattui tulemaan vastaan. Hyvä se on aloittaa jouluvalmistelut ajoissa , niin ei sitten joulukuussa iske paniikki ;)

      Kivaa viikkoa ja assari lähettää kiitokset<3

      Poista
  6. Onpas kivoja löytöjä ja ihana hiihtäjälupaus! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.