Siirry pääsisältöön

Miten viherkasvit pärjäsivät kesän terassilla?


Miten meni niinkuin omasta mielestä?  Sanoisin että suorastaan loistavasti:)
Harvemmin voin hehkuttaa onnistumisiani viherkasvien kanssa, sillä minulla on ne harvat ja valitut kasvit joita osaan ehkä hoitaa. Kastelin näitä koko kesän sillä vaaleanpunaisella lannoitteella, ja eivät ainakaan suuttuneet siitä, vaikka se taisi olla nimeltään kesäkukkalannoite.

Täältä voit käydä katsomassa millaisia nämä viherkasvit olivat toukuussa, jolloin siirsin ne niin sanotusti ulkoruokintaan. 


Osan kasveista siirrän ilmojen viilentyessä takaisin sisälle. Mutta kasvit, joiden kanssa meillä ei ole sisällä yhteistä säveltä  (kuten muratti, saniainen ja lankaköynnös), saavat sinnitellä terassilla pakkasiin asti.







Kuten kuvasta näkyy, kynttiläkausi on virallisesti avattu. 
Vaikka tällä hetkellä kynttilävarastoni on minimissään, niin sentään jotain poltettavaa löytyi. Täytyykin käydä kynttiläkaupoilla, että päästään kunnolla syystunnelmaan.



Kukkailottelua jälleen Tainan Mansikkatilan mailla-blogissa ;)

Kivaa alkavaa viikkoa<3

Kommentit

  1. Onpas kauniita viherkasveja. Mä en saa ikinä sisällä kasveja kukoistamaan. Unohtuu kastella tai sit kastelen liikaa
    Pihalla ja mökin pihalla kylläkin siellä oon viherpeukalo..no hyvä niinkin
    Mukavaa elokuuta🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina<3

      Minäkin olen enemmän viherpeukalo tuolla ulkona. Jotkut kasvit ei vaan menesty minulla sisällä, teenpä mitä tahansa...

      Tunnelmallista elokuuta<3

      Poista
  2. Hyvin ovat piharuokinnassa selvinneet. Kauniisti kasvaneet. Minullakin on se liikakastelusormi aina pelissä, joten altakasteluruukut on nyt ihan parhaita sisäkukilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minä en taas muista kastella kukkia joten ne yleensä kuolevat kuivuuteen. Ja sitten tietysti hukutan ne, kun pitäähän niitä kastella kun ovat niin kuivia. Peikonlehti oli itsekastelevassa ruukussa ja se pärjäsi hyvin. Jopa niin hyvin, että kasvoi liian isoksi meidän huusholliin.

      Poista
  3. Hyvin ovat viihtyneet. Minulla on ollut haastetta saada viherkasvit kukoistamaan. Ehkä olisi pitänyt viedä terassille.
    Ja kynttiläkausi on korkattu täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on tuo lämpö, mistä nuo kukat on tykänneet tänä kesänä. Kannattaa kokeilla tuota terassia;) Aion ensi kesänäkin siirtää viherkasvit pihalle, mikäli on jotain siirrettävää. Sitä kun ei tiedä mitä syksyn aikana tapahtuu..

      Poista
  4. Ihanan hyvinvoivan näköisiä kaikki sun kasvit. Peukut viherpeukalolle siis.

    Mullakin oli mielessä tänä kesänä kokeilla vihreiden siirtämistä sisältä lasikuistille, mutta siitä kehkeytyi kesän mittaan sellainen pätsi, että siellä ei mikään olis selvinnyt hengissä. Tuli elävästi mieleen 80-luvun loppu, kun aloin järkätä nykyisen ukkelini silloisen kerrostaloasunnon lasitetulle parvekkeelle "viherhuonetta". Kannoin sinne mm. anopin aikanaan pojalleen ostaman, sittemmin tosi isoksi ja komeaksi kasvaneen Jukka-palmun, joka kuivui siellä partsilla muutamassa päivässä ihan ruskeaksi... Ei tullu viherhuonetta ei, mutta pitkä liitto tuli :D. Ei tosin ehkä Jukka-palmun ansiosta....

    Leppoisia päiviä sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka♡

      Onneksi anoppi ei tainnut suuttua tulevan miniän tempauksesta;)

      Mietin, että onko tuo nurkka liian kuuma paikka, mutta onneksi sinne paistaa ilta-aurinko vain vähän aikaa.

      Me saatiin muuten anopilta iso kirjovehka ensimmäiseen yhteiseen asuntoon. Sain sen pidettyä hengissä peräti pari vuotta, hyvä saavutus meikäläiseltä. Ja kastelin sitä vissiin liikaa, kun ruukussa alkoi kasvamaan sieniä...

      Joskus sitä onnistuu, mutta luulen että kun syksy tulee niin viherkasvit alkaa heittämään henkensä yksi toisensa perään. Onneksi kaupasta saa uusia;)

      Rennon letkeää viikkoa sinulle♡

      Poista
  5. Ompa kauniita ja reheviä viherkasveja!
    Kynttiläkausi on korkattu jo täälläkin, ihanaa aikaa tämä syksy, kun saa keskittyä tunnelmoimaan :)

    Kaikkea hyvää viikkoosi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari<3

      Ehkä muuten en olisi niin innoissani syksyn tulosta, mutta ne kynttilät ;)

      Kivaa loppuviikkoa<3<3<3

      Poista
  6. Komeat kasvit! Itsellä muratti on niitä harvoja, jotka selviävät hoidossani talven.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!

      Minulla tuo muratti kuolee sisällä alta aikayksikön. En vaan osaa hoitaa sitä...

      Poista
  7. Hyvin näyttää kasvit edelleen pärjäävät 😊 Ihanaa, kun kynttiläkausi on alkanut ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan syyskuun puolella pitää siirrellä ne sisätiloihin, ettei yöpakkaset iske niihin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.