Siirry pääsisältöön

Tunnelmavaloja, kynttilävinkki ja kadonnut joulufiilis

Tänä vuonna marraskuu on mennyt todella nopsaan, eikä oikein tajua että joulu alkaa olla jo lähellä. 
Vaikka kaupoissa joulu on ollut esillä vaikka kuinka kauan, niin sekään ei ole saanut aikaan mitään jouluisia tuntemuksia. Parit pikkujoulutkin on vietetty, mutta silti elän enemmän lokakuuta kuin marraskuun loppua.

Jotenkin vaan ei ole ollut yhtään sitä joulufiilistä, että haluaisi laittaa mitään jouluista esille. Vain parit tunnelmavalot olen laittanut tuomaan valoa tähän pimeyteen.

Kesällä ostamani pienet suksisauvat saivat ympärilleen tunnelmavalot. 


Nykyään tykkään polttaa näitä pitkiä kruunukynttilöitä. Suosikkini on ollut monta vuotta nämä Tokmannin Kotikullan kruunukynttilät. Palavat hyvin, eivät valuta ja ovat myös edullisia.



Mutta tiedättekö mitä? Tänään se joulufiilis iski, ihan varoittamatta :)
Liekö se ollut tuo kaunis auringonpaiste vai se että maa on saanut hentoisen, valkoisen lumipeitteen.... Mene ja tiedä.

Latasin tämän kuvan Instaan ja silloin vasta huomasin, että lyhdyssä on lumisydän.




Tänään virittelin himmelin keittiön ikkunaan ja hain takapihalta minikuusen maljakkoon. Olen myös selaillut Pinterestiä ahkerasti ja etsinyt jouluideoita. Lukenut teidän blogeja, joissa on jouluisia juttuja.

Ehkäpä virittelen vielä nuo tunnelmavalot pihalle, jotka ovat odottaneet inspistä tuossa keittiön tasolla jo useamman viikon.

Ehkä tässä päästään joulufiilikseen ;)

Leppoisaa sunnuntai-iltaa<3

Kommentit

  1. Meillä on myös jouluvaloja vititelty tänään.Blogiin tuleekin siitä juttua ja sitten on myös pieniä paketteja mennyt pukinkonttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka joulufiilistä ei ole ollut, niin pari pakettia olen hankkinut;)

      Poista
    2. Jospa se joulufiilis tulee sullekin!

      Poista
  2. Oi miten kivoja kuvia! Ei ole paljon vielä joulua täälläkään laitettu..ehtii kyllä. Mukavaa marraskuun loppua💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina! Kyllähän tässä kerkeää vielä joulua laittaa;)
      Mukavaa viikkoa sinulle♡

      Poista
  3. Onpa kiva kun joulufiilis löytyi! Teillä on jo luntakin. Täällä Oulussa on vain hento kerros lunta maassa, jos tuota voi edes lumeksi kutsua... Ihanaa viikon alkua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana!
      Tänään lunta sateli vähän lisää ja nyt sitä olisi sopivasti;)
      Ihanaa viikkoa♡

      Poista
  4. No ei ole kyllä käynyt joulu mielessäkään täällä(kään) :). Joskaan ei mulla käy koskaan tähän aikaan vuodesta, vaan mulle joulu on vasta silloin kuin se on, eikä oikeastaan yhtään etuajassa. En vaan ole sellanen joulufiiilistelijä (vaikka välillä haluaisinkin olla), mutta talvea voisin tässä kyllä alkaa fiilistelemään, kun vihdoinkin on pakkasta ja edes hentoinen lumi- tai kuurapeite maassa ja siitä tulee iloinen ja valoisa mieli. Kaupoissa kulkiessa sitten koitan sujuvasti väistellä kaikki dingelidongelit ja joulukoristeet.

    Assari on vuoden ympäri niin nättinä ja luminen lyhty ja tunnelmasuksisauvat kauniita <3.

    Ja kiitti kynttilävinkistä. Täytyykin poiketa Tokmannilla. Kruunukynttilöissä on erityisen tärkeää, että palavat nätisti, eikä valu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka♡

      Minulla taas joulufiilistely alkaa yleensä marraskuun puolivälissä ja tapanina alkaa tuntumaan että eiköhän se ollut tässä;)

      On tuntunut tosi valoisalta kun on ollut vähän lunta maassa. Piti ihan hieraista silmiä, kun auton mittari näytti -12 kun lähdin töistä. Päivällä tuntui jopa ihan keväiseltä kun aurinko vähän pilkisti.

      Nuo Kotikulta kynttilät 10 kappaleen paketissa ovat huippuja, mutta eriväriset, yksittäin myynnissä olevat valuttavat ihan kamalasti. Itse en niistä tykännyt, kun joka paikka on steariinissa.

      Mukavaa loppuviikkoa♡


      Poista
  5. Minä en olisi huolissani, vaikkei joulufiilistä vielä näy. Kyllähän tässä on aikaa vaikka kuinka paljon. No, minä olenkin sellainen mörökölli, etten oikein pidä liian aikaisesta jouluhehkutuksesta. Joulua rakastan kuitenkin suunnattomasti, mutta joulu on sitten jouluna vasta ja sitä ennen valmistellaan selkä vääränä kaikenlaisia askareita, oli fiilistä tai ei. :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D
      Onhan tässä vielä jouluun aikaa, tuo valkoinen maa on kyllä sellainen joulufiiliksen tuoja.
      Minulle Itsenäisyyspäivä on sellainen, että silloin se joulufiilis viimeistään tulee. Silloin on tapana käydä paikallisissa joulumyyjäisissä ja sieltä saa sitä joulumieltä.

      Poista
  6. Kauniita kuvia. Mahtavaa kun meillä on lunta! Ulkona on niin tunnelmallista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♡
      Saa nähdä, onko viikonloppuna enää lunta, sillä pariksi päiväksi on luvattu plusasteita.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.