Siirry pääsisältöön

Vuoden viimeinen kattaus

Varmaankin liian monta vapaapäivää, sillä inspiraatio iski ja piti ruveta ideoimaan kattausta uudeksi vuodeksi.  Eipä silti, pitkä vapaa on ollut todellakin tervetullut ja kadoksissa ollut energia onkin löytynyt. Tämän avulla jaksaa taas kivasti arkea.

Aika samoilla jutuilla mennään kuin jouluna. Kaitaliina on sama Pentikin Hiutale, mutta laitoin sen päälle tuollaisen kapeamman blingbling-liinan, jonka löysin viime talvena Jyskin alesta. Amaryllis saa koristaa pöytää, sillä se edelleen kukkii upeasti. Joulun kukkakimpusta otin tuon hopeisen heinän pikkumaljakkoon.

Tietysti kynttilät ja valosarja kuuluvat kattaukseen.





Kaivelin kaapista kristallilasit, joita tulee käytettyä todella harvoin. Saa nähdä, että pääsekö nämä lasit todella käyttöön tänä uutena vuotena.








Tämä kattaus näyttää siltä, että ruokana täytyisi olla vähintään kunnon pihvit eikä tortilloja, niinkuin meillä on joka uusivuosi. En edes muista, miten tuo tortillaperinne on saanut alkunsa. Ehkä se on vaan siinä, että ne ovat helppoa ja nopeaa ruokaa, mausta tingimättä. Monestihan uudenvuoden aatto on ollut työpäivä, ja väsyneenä ei jaksa kokkailla mitään gourmetruokia. Sitten niitä yleensä riittää vielä seuraavaksikin päiväksi, mikä on suuri plussa.

Tänne näyttäisi illaksi saapuvan hirmuinen lumimyräkkä. No, minun juhlintaan sillä ei ole mitään merkitystä, sillä loppujen lopuksi ilta menee kotona sisätiloissa. Kohokohta on ehkä se, että ostin pari pakettia sädetikkuja. Taka-ajatuksena on, että yritän ottaa kuvia noista valo-ilmiöistä.  Ja minun lapsuudessa ei ollut noita jättisädetikkuja tai sitten ne ei olleet rantautuneet tänne maalle asti...Tämähän on ehkä hiukan harmittanut näin aikuisiällä, joten tänä iltana korjataan tilanne :D
Mutta nyt vielä nauttimaan vuoden viimeisistä hetkistä!


Tähden lentoa, elämää rentoa.
Ei huolen häivää, 
iloisin mielin kohti huomista päivää!
Uusi Vuosi tuokoon taikaa, iloa ja onnen aikaa!

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2019<3





Kommentit

  1. Ihanat kuvat ja niin upea kattaus♥ Mukavaa vuoden viimeistä päivää ja ihanaa uutta vuotta 2019, tuokoon se mukanaan kaikkea hyvää♥

    VastaaPoista
  2. Onpa tunnelmallinen kattaus, ihanasti valaistus ja juhlallinen tapa päättää vuosi.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kattaus!
    Hyvää uutta vuotta!❤️⭐️🎉

    VastaaPoista
  4. Kauniin kattauksen olet teille tehnyt. Minä olen tosi surkea noiden kattausten kanssa ja siksi kai ihailenkin aina muiden tekemiä kauniita kattauksia. Meillä syödään myös tänään tortilloja ja huomiseksi on varattu perinteistäkin perinteisempää ruokaa; nakkeja ja perunasalaattia.

    Meilläkin vuosi vaihtuu rauhallisissa merkeissä miehen kanssa kun kahden olemme. Tähtisadetikkuja mekin poltamme (jos vain muistan). Ilotulitusta saatamme mennä katsomaan, jos mun vointi flunssan kourissa antaa myöden.

    Hyvää uutta vuotta 2019 ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse♡
      Minäkin ostin varuiksi nakkeja ja perunasalaattia;)
      Yhden paketin poltin sädetikkuja, vielä jäi pienemmät polttamatta. Ovatpahan valmiina ensi uutena vuotena, mikäli satun muistamaan.

      Hyvää Uutta Vuotta 2019♡

      Poista
  5. Kaunis kattaus!
    Minäkin ostin isoja sädetikkuja ja jo kävin vähän testaamassakin! :)
    Oikein ihanaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
  6. Upea kattaus! Onnellista uutta vuotta 2019!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.