Siirry pääsisältöön

Hyvä vuosi

Niin se tämäkin vuosi on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja tammikuukin alkaa olla puolivälissä. Saa nähdä mitä tämä vuosi 2019 tuo tullessaan.  Jospa ainakin yhden ulkomaanmatkan, lämpimän kesän sekä muuten vain mukavia hetkiä.

Edellinen vuosi sujahti taas nopeasti ohi. Välillä tuntuu, että aika voisi mennä hieman hitaammin, varsinkin lomat ja vapaapäivät;) Mennyt vuosi oli yllätyksellinen, hyvällä tavalla. Ehkä suurin muutos oli työpaikan ja alan vaihtuminen ja siinä samalla myös työmatkani piteni. Ennen työmatka taittui reilussa kymmenessä minuutissa, niin nyt aikaa saa varata puolisen tuntia. Eli autoilua päivittäin. Uusi, erilainen arki toi kivaa vaihtelua sekä on ollut kivaa tutustua uusiin ihmisiin ja saada pari uutta ystävää lisää.


Vuorotyön vaihtuminen päivätyöksi vaikutti myös parisuhteeseen. Nyt meillä on yhteistä aikaa paljon enemmän kuin ennen, ja kyllä etukäteen vähän arvelutti, että mitenkähän tässä käy. Tässä on nimittäin menty useampi vuosi niin, että ilta- ja viikonlopputyöt ovat verottaneet yhteistä aikaa. Mutta on ollut ilo huomata, että kyllä me toimeen tullaan pidemmänkin aikaa ja yhdessä tulee puuhailtua vaikka mitä. Ja välttämättä ei tehdä mitään ihmeellistä, voidaan vaan olla sohvalla ja katsoa tv:stä jotain hömppää ja antaa aivojen olla narikassa.




Istumatyö ja työmatkat autoillen ovat saaneet minut ajattelemaan kuntoani tai paremminkin sen puutetta. Työpäivän jälkeen kaipaan raitista ilmaa ja onneksi on tuo assari, joka myös kaipaa raitista ilmaa ja liikuntaa säällä kuin säällä. Olen myös käynyt ahkerasti kahvakuulassa ja bodypumpissa, ja innostus on edelleen päällä. On se vaan niin mahtava olotila kunnon hikirääkin jälkeen ja loppuillan voi viettää hyvällä omallatunnolla sohvan uumenissa.

Innostuin myös ostamaan ne sukset. Saa nähdä, miten kauan hiihtourani kestää. Loppuuko se ennenkuin  kerkiää alkaakaan... Edellisestä hiihtokerrasta kun taitaa olla ainakin se kymmenen vuotta ellei jopa enemmän... Tästä voi siis päätellä, ettei hiihto ole ollut lempparilajini. Mutta parin viimeisen vuoden aikana on alkanut tuntua, voisin hiihtääkin. Liekö tämä sitä viidenkympin villitystä ;)

Vaikka vuosi alkoi kunnon lumimyräkällä ja ekana työaamuna tuntui toivottamalta kaivaa autoa lumikinoksesta, niin luulen, tai oikeastaan tiedän että tästä tulee hyvä vuosi.

Rentoa viikonloppua<3



Kommentit

  1. Sun vuosi on alkanut reippaasti! Ihanat kuvat! Mukavaa viikonloppua 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Toivotaan, että tämä reippaus jatkuu koko vuoden.

      Kivaa viikonloppua♡

      Poista
  2. Niin hyvältä kuulostaa sinun vuoden alkusi Ellen <3
    Ja vautsit, uudet sukset ja hiihto, voi kun sais aikaseksi, paitsi että uudet sukset tarvitsisin minäkin.
    Onnekasta uutta vuotta ja mmukavaa viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari♡
      Tänään olisi tarkoitus testata noita suksia. Kun muistaisi aloittaa rauhallisesti ja oman kunnon mukaan, ettei tämä jäisi ensimmäiseksi ja viimeiseksi hiihtolenkiksi. Keli ainakin näyttää hyvältä:)
      Leppoisaa sunnuntaita♡♡♡

      Poista
  3. Hienoja muutoksia ja varmasti tuo vuorotyön väistyminen ja selkeät työajat päivätyön muodossa tuovat uutta energiaa, vaikka työmatka pitenikin. Myös uudet ystävät ja tehtävät tuovat uutta puhtia työhön. Varmaan oikeastaan ihanaa, että nyt on yhteistä aikaakin teillä enemmän, vaikka ainahan se on niin, että kun tietty rutiini nivoutuu parisuhteeseen, niin hetken voi olla pientä sopeutumista.

    Oikein ihanaa sunnuntaita Milli ja nyt on mahtavat hiihtokelit kyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia♡

      Tällä iällä vuorotyö on raskaampaa kuin nuorempana. Nyt kun työaika on säännöllinen, niin todellakin huomaan olevani paljon pirteämpi, vaikka työt alkavatkin aikaisin aamulla.

      Kun on yhteistä vapaa-aikaa, niin tulee paljon enemmän tehtyä kaikkea ex-tempore-juttuja. Eikä kaikkea tarvi suunnitella niin tarkkaan ja miettiä milloin ollaan yhtäaikaa vapaalla.

      Ihanaa sunnuntai-iltaa♡

      Poista
  4. Kivalta kuullostaa alkanut vuotesi! <3
    Tuo hiihtäminen kuullostaa kyllä niin ihanalta. Samalla kuntoilua ja raitista ilmaa ja ihanista talvi maisemista nauttimista. Mukavia hiihtoretkiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ihmeen hyvältä tuntui tuo hiihtäminen. Kyllä minä vielä toisenkin hiihtolenkin teen;)
      Kivaa alkavaa viikkoa♡

      Poista
  5. Eipä ole tullut hiihdeltyä ihan äsken. Tuskin tänä talvenakaan... Mukavaa tätä vuotta. Rapsuja Assarille.

    VastaaPoista
  6. Jeee! Peukut suksille! Hyvä ostos, vaikka se hiihtäminen onkin välillä ihan järkyttävän hirveää puuhaa :D. Mutta sen jälkeinen olo kyllä palkitsee moninverroin (sitten kun nivuset ei enää tule kipeäksi..). Olen iloinen sun ostoksesta <3.

    Ihanat kuvat muuten. Taas kerran <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka♡

      Olo on kyllä mahtava, vaikkei kovin pitkä lenkki ollutkaan;) Vielä ei jäänyt traumoja, joten ehkä jatkan tätä harrastusta;) Tosin pari pientä mäkeä sattui matkan varrelle ja hiukan hirvitti laskea alas...Mutta jospa laskutekniikkakin alkaa löytyä. Reidet tietää hiihtäneensä ja varmaan huomenna moni muukin lihas. Mutta pitäähän sen jossakin tuntua, ettei tunnu ihan turhalta koko touhu;)

      Ihanaa alkavaa viikkoa♡


      Poista
  7. Kivalta kuulosti sun vuoden alku! Hyvä vuosi tästä tulee. Hyviä hiihtoretkiä💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!
      Hyvä vuosi tulee, kun ei aseta liikaa vaatimuksia ja on tyytyväinen vähäänkin.
      Ihanaa uutta viikkoa♡

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.