Siirry pääsisältöön

Risuja kotiin

Hirveä askartelukärpänen on päässyt puraisemaan. Eräällä lenkillä keräsimme sisustusassari Ru:n  kanssa risuja kotiintuomisiksi. Siinä sitä assarilla oli ihmettelemistä;) Assarin mielestä kun risut on tarkoitettu pureskeltaviksi ja paksummat kepit heitettäviksi....

Laatu oli näissä oksissa kohdillaan. Assari Ru tarkasti jokaisen oksan henkilökohtaisesti. Huonolaatuiset silputtiin, ettei vaan kukaan muu erehdy viemään niitä kotiinsa...


Laadunvalvonta kun on tehty ja vain parhaat oksat mukana, lenkkiä voi jatkaa;)


Piti sitten ruveta väsäämään koristeita noihin oksiin. Itse olen tosi huono piirtämään, joten piti kehitellä jotakin malliksi. Nämä on tehty piparimuotilla skräppäyspaperista. Ja ovat tarpeeksi kevyitä noille oksille.


Tein vielä valkoisesta langasta tupsun. Ehkä nuo oksat kaipaa jotain bling blingiä vielä  lähempänä joulua...

Tänä aamuna olisi ollut myrskyn jäljiltä vaikka minkälaisia oksia maassa. Kun ei ollut pussia mukana, oksien kantaminen olisi ollut hieman haasteellista innokkaan assarin johdosta;)

Ps. Muutakin on tullut askarreltua, siitä sitten myöhemmin. 
Iskeekö teille ennen joulua askartelukärpänen?

Kommentit

 1. Suloisia piparikoristeita! (Pitänee ehkä vähän varastaa ideaa,jos sopii ;) ) Ja tuo sinun assarisi on kyllä aikas ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että joku muukin on keksinyt tuon idean, joten eikun vaan tekemään koristeita;) Helppoa, kun noita piparimuottejakin on nykyään niin paljon erilaisia.

   Poista
 2. Hyvä et assari tarkisti oksien laadun, ettei tuu otettua kakkoslaadun oksia mukaansa... Kivoja piprikoristeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, jos olisin huomannut vasta kotona kakkoslaadun;) Olisi kyllä harmittanut!

   Poista
 3. Meilläkin tuo karvainen lapsi tuppaa viemään kaikki mun hienot oksakoristeet tuolla pihalla :) Onneksi sentään sisällä ei koristeisiin mene koskemaan! Kivoja askarteluja ja muutenkin kauniita juttuja sinulla täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä uskalla laittaa oksia esim. lattiamaljakkoon, sillä luulen ettei joku voi vastustaa kiusausta...Kiva, että viihdyit blogissani;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jättineulepeitto

*Kaupallinen Blogiyhteistyö*
Olen ihastellut blogeissa noita jättineulepeittoja. Monihan on tehnyt itse peittonsa, niinkuin eimerkiksi Taina.  (Tainan peitto on upea, käykää katsomassa) Nostan kyllä hattua peiton tekijöille, nimittäin ei ole mikään helppo homma.
Minäkin mietin, josko yrittäisin itse tehdä jättineulepeiton. Mutta tulin siihen tulokseen, että hartiani, jotka on muutenkin niin jumissa, tykkäävät varmasti kyttyrää. Saati sitten tenniskyynärpää....

Facebookista bongasin sitten tämän Jättineulepeiton.
Merinofinlandin sivuilla kerrotaan näin:
"Nämä jättineulepeitot tehdään merinovillasta käsityönä Suomessa. Merinovillaa saadaan Euroopassa kasvatetuista merinolampaista. Villan kuidut ovat ohuempia ja pidempiä kuin tavallisen lampaan villassa, joten siksi merinovillasta tehdyt tuotteet ovat erityisen pehmeitä ja soveltuvat myös herkkäihoisille".
*Jättineulepeitosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan*

Loppujen lopuksi jättineulepeitto päätyi makkariin sängyn päälle…

Mullat vaihdettu ja letterboardin lumoissa

Vihdoin sain vaihdettua mullat viherkasveihin. Tai pari jäi vielä odottamaan ruukkusoraa.  Mutta kuitenkin voin olla rinta rottingilla, sillä yleensä tuo kukkamultien vaihto venyy kesän alkuun.
Tosin eihän meillä kovin montaa kasvia ole hengissä talven jäljiltä, joten ei tämä mikään iso urakka ollut....Hankalampi homma oli etsiä ruukkuja varastosta joka täpösen täynnä kaikkea mahdollista. Ja minullahan on päällä edelleen se kukkaruukkujen ostokielto ;) Jollekin pitäisi myös laittaa polkupyörien ostokielto, tosin varastossa on enää vain yksi pyörä ja sehän on tietysti kukkaruukkujeni edessä...

Tässä myös pari uutta viherkasvia: korallikaktus ja glitterillä koristeltu mehitähti, jonka sain työkaverilta.Tämä anopinhammas näytti jotenkin niin orvolta tuon pienen aluslautasen kanssa, että jotain oli keksittävä. 

Varastosta löytyi rustiikkinen lautanen ja aiemmin olin ostanut noita valkoisia koristekiviä. Siitäpä tulikin sitten loistava yhdistelmä.Perjantaina vietettiin ystävän kanssa pi…

Hyggeilyn ytimessä

Kaikki varmaan tietävät tänä päivänä mitä tuo tanskalaisten keksimä hyggeily tarkoittaa.
Eli hyggeilyssä ollaan tietoisesti jouten ja tehdään vain niitä asioita, joista nautitaan,
yksin tai yhdessä ystävien kanssa.
Yleensä tuo hyggeily mielletään syksyyn ja pimeään,
mutta kyllä hyggeillä voi kesälläkin.

Täältä voit muuten käydä lukemassa miten päästä hyggeilyn alkuun.


Olen sitä mieltä
että suomalaiset ovat kyllä osanneet hyggeillä jo kauan sitten
ennen tanskalaisia ja internetin ihmeellistä maailmaa.
Ainahan sitä syksyisin on polteltu kynttilöitä ja hautauduttu kotinurkkiin.
Sitä vaan ei ole päivitetty naamakirjaan eikä instaan,
eikä muutenkaan ole tehty suurta numeroa.

Parasta hyggeily on kiireisen työpäivän jälkeen.  On ihanaa rauhoittua ja olla vaan, tekemättä sen suurempia. Toki yleensä ennen tuota hyggeilyä, olen imuroinut, siivonnut keittiön ja muutenkin järjestellyt kotia. Minulla hyggeily ei onnistu sekasotkun ja kaaoksen keskellä.
Ehkä jotkut pystyvät sulkemaan silmänsä kaike…