Siirry pääsisältöön

Ihanaa vihreyttä talven keskelle

Jouluinen kukkakimppuni on ruvennut vihertämään ja siihen on ilmestynyt pienen pieniä lehtiä. Neilikat on jo heitetty siitä pois, mutta vihreät oksat jätin. Ja kappas vaan, huurretut oksat alkoivat kasvattamaan lehtiä.



Jotenkin nuo vaaleanvihreät pikkulehdet antoivat uskoa tulevaan: kyllä sitä kevättä ja aurinkoa on tulossa. Ei silti, kyllä minä talvesta ja lumesta tykkään ja aion vielä nauttia talvesta täysillä, mutta jotenkin vaan se kevät alkaa hiipiä mieleen. Kaipaan niin valoa ja aurinkoa!
Tänään vaikka olikin taas kerran lumimyräkkä, niin aurinko näyttäytyi hetken aikaa ja sekös sai mielen korkealle :)

Täällä muuten alkaa olla tuota lunta ihan haitaksi asti. Monet kotitaloudet ovat joutuneet olemaan ilman sähköä monta päivää. Saa olla kiitollinen, että omalle kohdalle sähkökatkoja ei ole sattunut.



Neilikoista sain vielä viimeiset ilonrippeet viemällä ne ulos ja ottamalla niistä kuvia. Eli kukkakimppua tuli taas kerran hyödynnettyä koko rahan edestä ;)



Kauppojen viherkasviosastot ovat saaneet taas pääni kääntymään. En tiedä onko mitään järkeä hankkia uusia viherkasveja entisten tilalle... Tuskin tässä parin kuukauden aikana olen muuttunut viherpeukaloksi, en ainakaan usko. Nythän meiltä löytyy enää muutama viherkasvi, sillä syksyn aikana olen onnistunut tappamaan useamman yksilön. Juu-u, jopa niitä "easy care"-kasveja :=
Eli tämä vaan todistaa, että minun pitäisi siirtyä kokonaan silkkikasveihin ja jättää elävät yksilöt kauppaan.

Mutta toisaalta tässäkin asiassa voi pärjätä suomalaisella sisulla. Jos siis ei ajattele menetettyjä euroja ja sitä sisua sattuu löytymään. Onneksi minulla taitaa olla sitä sisua ainakin parin uuden viherkasvin verran ;)

Leppoisaa sunnuntai-iltaa<3

PS. Tästä pääset Mansikkatilan mailla-blogin Perjantaimyysseihin





Kommentit

  1. Ihana!<3 Tässäpä hyvää mieltä ja toivoa tuova postaus!<3 Olen ehdottomasti sitä mieltä (ei liene yllätys), että mitkään kukkiin tai kasveihin käytetyt rahat eivät ole tuhlausta, vaan pikemminkin välttämättömyys noin kuin mielenterveyden ja hyvinvoinnin kannalta! Pitäiskö meidän tehdä alote, että ne voisi vähentää verotuksessa juuri em. syistä.;)
    Vihertäviä päiviä sinne!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina♡
      Olen samaa mieltä, että rahat on menneet hyvään tarkoitukseen, oma hyvinvointihan tässä on kyseessä;)
      Tuo oli hyvä idea, ne voisi vähentää verotuksessa! Eikun aloitetta tulille;)
      Kukkaisia päiviä ensiviikkoon♡

      Poista
  2. Hyviä kuvia Ellen, ihanasti näyttävät kevättä nuo oksat :) Onneksi ollaan menossa kohti valoa, vaikka onhan talvessakin hyviä puolia :)

    Mukavaa iltaa sinne ja kaikkea hyvää tulevaan viikkoosi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari♡
      Onneksi päivät alkaa pitenemään, ja loppujen lopuksi kevät tulee äkkiä.
      Ihanaa alkavaa viikkoa♡

      Poista
  3. Kauniita kuvia. Varsinkin tuo viimeinen kuva on upea, ihan mun lemppari! :)

    VastaaPoista
  4. Täälläkin hyödynnetään kukat aina ihan viimeiseen asti. Nuo uudet lehdet ovat niin söpöisiä ja toivat kyllä toivoa valoisimmista ajoista. <3 Ihanaa uutta viikkoa Milli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia<3
      Pikkuiset lehdet toivat todellakin iloa ja toivoa tänne talven keskelle. Mutta onhan kiva, että pienet, yllättävät asiat piristävät!

      Ihanaa viikkoa sinullekin<3

      Poista
  5. Onpas ihanan näköinen tuo oksa huurteineen ja sitten siinä kasvaa pieniä söpöjä vihreitä lehtiä. Jotenkin suloinen yhdistelmä. Kevät keskellä talvea! :)

    Täälläkin on alkanut tuo kukka innostus näin auringon pilkahdusten myötä ja aivan oikein ei mene rahat hukkaan. Tuovat olemassa olollaan niin hyvää mieltä.

    Mukavia päiviä viikkoosi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari<3

      Todella suloinen yhdistelmä, vaikka itse sanonkin ;) Ja tietyllä tapaa yllättävä.

      Kyllä kukat piristävät. Ihanaa, kun alkaa tulppaaniaika ja niistä saa värienergiaa!

      Mukavaa viikkoa sinulle<3

      Poista
  6. Kyllä, kimput käytetään viimeiseen asti!!! Ja ihana yllätys noi koivinokset, täytyis siis hakea itsekin muutama maljakkoon, niin voisi hyödyntää kimpuissa...kiitos ideasta <3
    Voimia sinne lumen keskelle...itse muistan joskus kakarana siellä asuessa, ettei kadun puoleisista alakerran ikkunoista nähnyt muuta kuin korkeat hanget...
    Aurinkoa viikkoosi <3
    ps. noi kukkakuvat on ihan hyvät, usko nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu<3

      Joo, ei meidänkään olohuoneen ikkunasta muuta näekään kuin korkeat hanget. Sisustusassari-parka ei näe siis mitään :(

      Sitä on niin kriittinen omien kuvien suhteen ja kohta tuntuu ettei tänne blogiin voi laittaa mitään kuvia...Minun pitäisi varmaan alentaa tuota rimaa itselleni.

      Aurinkoisia päiviä sinne<3

      Poista
  7. Ihania kuvia ja voi miten suloinen yhdistelmä♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia taas!❤️
    Mukavaa alkanutta viikkoa!❤️

    VastaaPoista
  9. Ihania oksia 💓 Mukavaa viikonloppua 😘

    VastaaPoista
  10. Oi että, hiirenkorvia! <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi! Ilahdun kommentistasi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tupasvilloja maljakkoon

Aamulenkillä käydessäni bongasin tutulta suolta tupasvilloja. Sainkin kerätä tupasvilloja ihan rauhassa, sillä ihme ja kumma, yhtään hyttystä ei häirinnyt minua. Nuo tupasvillojen valkoiset ja pumpulinpehmeät  höytyvät ovat yksinkertaisen kauniita. Tällä viikolla on enemmänkin ollut mielessä kaikki pehmeä ja lämpöinen, niinkuin villasukat ja torkkupeitot, sillä täällä on ollut järkyttävän kylmää.  Ainahan se taitaa olla kesäkuussa kylmää, jos tarkemmin muistelee... Jotenkin tuo lämmin toukokuu sekoitti pään ja sitä kuvitteli, että kesäkuussakin tarkenee vähemmällä vaatetuksella. Jotain posiitivista tässä kylmässä säässä on ollut: sain nimittäin pestyä melkein kaikki ikkunat yhtä lukuunottamatta. Se on todella hyvä suoritus, sillä ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiini. Ja muutenkin eilinen lauantai meni jossain kummassa siivoushurmoksessa ;) Joten nyt odotellaan niitä lämpimiä kesäpäiviä, jotta elon voi siirtää ulos hyvällä omallatunnolla. Tänään a

Anopinhampaita ja musta palmuvehka

Viikolla sain työkaverilta anopinhampaan pistokkaita vai mikä se nyt oikea nimitys onkaan... Mutta anyway, luulin että saan pikkuisia kasvin alkuja.... Mutta sainkin aivan mahtavan ison anopinhampaan. En vielä tiedä, että jaanko tuon useampaan purkkiin vai annanko olla tuollaisena isona. Tässä sitten meikäläisen rakkaudella vaalima, useamman vuoden kasvatettu anopinhammas. Täytyy myöntää, että on hieman kasveissa eroja tai sitten en edellenkään ole mikään viherpeukalo. Tämä yksilö on ihmeenkaupalla sinnitellyt hengissä useamman vuoden. Ehkä syy on siinä, että kesät tämä viettää ulkona terassilla ja siirtyy vasta syksyisin sisäruokintaan. Pari uutta kasvia on tullut myös ostettua.  Musta palmuvehka, en ole ennen kuullutkaan moisesta kasvista. Tämä oli niin eksoottisen näköinen, että eihän sitä voinut kauppaan jättää...  Innolla odotan, että pysyykö noin mustana ja onko uudet lehdet mustia vai vihreitä. Sikäli mikäli tämä on vielä hengissä parin kuukaud

Peikonlehti tuli taloon

Lähimarketti on yllättänyt kukkavalikoimallaan. Yhtenä sunnuntaina kun menin pikaisesti hakemaan seuraavan päivän eväitä töihin, silmiini osui eräs viherkasvi. Tarkemmin tutkailtuani kasvia, se osoittautui peikonlehdeksi. Joten kaappasin sen äkkiä ostoskoriin, kun oli ainokainen ;) Toivottavasti se viihtyy hoidossani. Se on ainakin todistettu, että kummituspuu, ilmakasvit sekä  huonekuusi eivät tykkää hoidostani. Googlettelin hoito-ohjeita, sillä peikonlehti on minulle ihan uusi tuttavuus. Tälläisiä ohjeita löysin: - Puolivarjoisa paikka, aurinko viottaa lehtiä. - Säännöllinen kastelu, multa ei saa kuivahtaa rutikuivaksi. - Pitää sumuttamisesta. - Lehtiä on hyvä pyyhkiä, jotta peikonlehti saa hengittää. - Viihtyy pienessä ruukussa. - Kasvattaa ilmajuuria, jotka voi ohjata kasvamaan multaan. Niitä ei kannata poistaa. - Koska juuret ovat hauraat, peikonlehteä ei kannata istuttaa turhaan uudelleen.  Pintamullan vaihtaminen riittää.